UKRAJINA DOBILA NAORUŽANJE IZ BRITANIJE: London Kijevu isporučio nekoliko hiljada protivtenkovskih raketa

Novosti online

19. 01. 2022. u 13:59

VELIKA Britanija isporučila je Ukrajini nekoliko hiljada lakih protivtenkovskih raketa, navodi RT.

УКРАЈИНА ДОБИЛА НАОРУЖАЊЕ ИЗ БРИТАНИЈЕ: Лондон Кијеву испоручио неколико хиљада противтенковских ракета

Foto: Depositphotos

- Poslali smo ukrajinskim Oružanim snagama na hiljade lakih protivtenkovskih raketa. Ukrajinci su ponosna suverena nacija i spremni su da brane svaki pedalj svoje zemlje - rekao je zamenik ministra odbrane Džejms Hipi.

Ukrajina je u utorak zahvalila Britaniji na novoj isporuci oružja. Zamenik ministra odbrane Anatolij Petrenko rekao je da će se zalihe „koristiti isključivo u odbrambene svrhe“, kako bi se zaštitile trupe i civili od „bilo kakvih akcija koje bi mogle da dovedu do eskalacije“, navodi RT.

Lokalni mediji su izvestili da je pošiljka sadržavala raketne sisteme NLAV, dizajnirane za uništavanje borbenih tenkova i drugih oklopnih vozila.

Ukrajina se poslednjih godina sve više oslanja na vojnu pomoć Zapada. Kijev je 2021. godine dobio 30 protivtenkovskih raketnih sistema Javelin iz Vašingtona.

Isporuka se dogodila dok zapadni lideri i zvaničnici NATO-a nastavljaju da insistiraju da Rusija gomila trupe i vojnu opremu sa mogućom namerom da napadne Ukrajinu. Istog dana, generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg ponovo je optužio Moskvu za „neobjašnjivo i neopravdano” nagomilavanje. 

BONUS VIDEO: 

DOSIJE: Rat Jermenije i Azerbejdžana - vizuelna rekonstrukcija događaja

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!