NAMERNO SE ZARAZILA PA UMRLA: Poznata češka pevačica nije želela da se vakciniše ni kad su joj koronu dobili muž i sin

Srna

19. 01. 2022. u 10:04

ČEŠKA folk pevačica Hana Horka, koja je bila poznata kao protivnik vakcina, preminula je nakon što se namerno zarazila virusom korona kako bi dobila kovid propusnicu radi posećivanja saune i pozorišta.

НАМЕРНО СЕ ЗАРАЗИЛА ПА УМРЛА: Позната чешка певачица није желела да се вакцинише ни кад су јој корону добили муж и син

Foto: Depositphotos

Umesto da se vakciniše, Horka (57) se namerno izložila virusu korona kada su se pred katolički Božić zarazili njen suprug i sin, koji su vakcinisani protiv kovida 19, javio je "Češki radio".

- Ona je to htela. Trebalo je da se skloni od nas, ali je odlučila da ostane normalno sa nama kod kuće i da prođe kroz zarazu, umesto da se vakciniše. Tužno je što je moja majka više verovala strancima nego sopstvenoj porodici - rekao je Jan Rek, sin češke pevačice.

Rek je naveo da su on i njegov otac tri dana bili bolesni, dok je njegova majka bila bolesna pet dana pred smrt, javila je češka novinska agencija "Irožlas".

Horka, koja je bila pevačica folk grupe "Asonans", objavila je dva dana pred smrt na društvenim mrežama da je preležala virus.

- Sada ću moći u pozorište, saunu, koncert i na hitno putovanje na more - napisala je Horka.

Rek je naglasio da je njegova majka preminula u krevetu od gušenja zbog kovida 19.

Prema njegovim rečima, Horka je dobijala informacije koje, zapravo, nisu potpune dezinformacije, već su "namerno izmenjene kako bi se svidele jednoj strani".

U zemljama Evropske unije obavezan je dokaz o vakcinaciji ili rezultati nedavne infekcije kako bi se dobila propusnica koja omogućuje prisustvovanje lica na javnim mestima i putovanja.

BONUS VIDEO: 

DOKTORKA KOJA JE DVA PUTA IMALA KORONU: Orden predsednika za najteži posao u državi

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

GENERAL MIZINCEV: Isporučeno 245 tona humanitarne pomoći za Ukrajinu