ZASTRAŠUJUĆA FRAZA SERGEJA LAVROVA: Jednim potezom ohlađene glave u SAD i NATO-u

Novosti online

18. 01. 2022. u 15:00

ZASTRAŠUJUĆA fraza ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova ohladila je žar SAD i NATO-a i bukvalno ih posadila za pregovarački sto o bezbednosti, smatra politički analitičar Jakov Kedmi.

ЗАСТРАШУЈУЋА ФРАЗА СЕРГЕЈА ЛАВРОВА: Једним потезом охлађене главе у САД и НАТО-у

Foto: EPA

Prema zapažanjima bivšeg šefa tajne službe Nativ, ton u debati između SAD i drugih država kolektivnog Zapada značajno se promenio poslednjih dana.

Prema rečima Kedmija, to može biti direktno povezano sa govorom Sergeja Lavrova tokom velike konferencije za štampu. Šef diplomatskog resora je jasno stavio do znanja da Moskva nema beskonačno strpljenje i da neće stalno čekati obećanja sa zapada. Isti stav izneo je i zvanični predstavnik Kremlja Dmitrij Peskov.

- Ono što je Lavrov rekao je veoma ozbiljno. A Lavrov je rekao jednostavnu frazu: „Naše strpljenje je gotovo." Rusija tokom ovih pregovora nikome nije pretila, ali treba uzeti u obzir ono što je Putin rekao Bajdenu, kada je počeo da preti sankcijama. On je rekao da SAD rizikuju da će Rusija prekinuti sve odnose sa njima i sa Zapadom. Rusija nema pravo da ne pobedi u ovoj borbi - rekao je Jakov Kedmi u emisiji „Veče sa Vladimirom Solovjevim“.

Foto: EPA/Printscreen

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Slucki: SAD krive za prekid pregovore Ukrajine i Rusije