ZDRAVSTVENI STRUČNJACI UPOZORAVAJU: Rusiji preti veoma intenzivno širenje omikron soja korone

Tanjug

11. 01. 2022. u 16:50

RUSKE zdravstvene vlasti upozorile su danas da bi Rusija mogla u narednim sedmicama da se suoči s "veoma intenzivnim" porastom broja slučajeva infekcije omikron sojem korona virusa, kao i da bi u najgorem scenariju u toj zemlji dnevni bilans zaraženih korona virusom mogao premašiti 100.000.

ЗДРАВСТВЕНИ СТРУЧЊАЦИ УПОЗОРАВАЈУ: Русији прети веома интензивно ширење омикрон соја короне

Foto: EPA

Šef nacionalnog zdravstvenog centra Ana Popova precizirala je na sastanku vladinog koordinacionog centra za borbu protiv kovid-19 da nadležni imaju kratkoročne i dugoročne prognoze, "pesimistične i optimistične" i da bi, prema pesimističnim prognozama "broj novih slučajeva mogao dostići šest cifara, u najgorem scenariju".

Ruski ministar zdravlja Mihail Muraško istakao je da je pogrešno reći da omikron soj "izaziva manje ozbiljne oblike bolesti od delta" soja imajući u vidu da su "odeljenja intenzivne nege u kovid i drugim bolnicama pune".

- Prirodno, većina hospitalizovanih su nevakcinisani pacijenti - rekao je Muraško, prenosi Ta ss.

Popova je rekla da je u 13 ruskih regiona dosad zabeleženo 305 slučajeva infekcije omikron sojem i da je broj slučajeva infekcije omikronom utrostručen tokom novogodišnjih praznika.

BONUS VIDEO - POSLEDNjE ŠTO VIDE LjUDI KOJI UMRU OD KORONE: Doktor iz kovid bolnice objavio snimak upozorenja

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega