ZAHAROVA: Rusija spremna za nastavak konstruktivnog dijaloga

Tanjug

11. 01. 2022. u 09:16

RUSIJA je pokazala radni duh tokom razgovara sa SAD o bezbednosnim garancijama i spremna je za nastavak konstruktivnog dijaloga, izjavila je danas portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

ЗАХАРОВА: Русија спремна за наставак конструктивног дијалога

Foto: Profimedia

- Polazimo od premise - i, mislim, ovo je očigledno - od toga da složena pitanja (bezbednosnih garancija), a to su veoma složena pitanja koja uzrokuju, blago rečeno, razlike mišljenja, još uvek imaju šansu i da treba da imaju šansu za profesionalan, konstruktivan i poslovan razgovor. Mi, sa naše strane, demonstriramo i pokazujemo ovaj duh i spremni smo za nastavak rada - poručila je Zaharova, komentarišući rezultate rusko-američkih konsultacija o bezbednosnim garancijama u Ženevi, prenosi TASS.

Prema rečima portparolke, "nema drame" duž odgovarajućeg radnog koloseka, a sada predstoje razgovori o pitanjima bezbednosnih garancija na sednici Saveta NATO-Rusija u Briselu i na sastanku Stalnog saveta OEBS-a u Beču.

- Na osnovu ukupno obavljenih razgovora, donosiće se analitički zaključci- zaključila je Zaharova.

Rusko-američke konsultacije posvećene pitanjima bezbednosnih garancija završene su 10. januara u Ženevi.

Rusija će sutra razgovarati o svojim zabrinutostima u sferi bezbednosti u Evropi, kao i o bezbednosnim garancijama na briselskom sastanku Saveta NATO-Rusija, a prekosutra na bečkom zasedanju Stalnog saveta OEBS-a.

BONUS VIDEO:

TAKO SE TO RADI NA MINUS 20: Vladimir Putin na bogojavljenskom kupanju

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KO ĆE DA NAPIŠE REZOLUCIJU O SRPSKIM ŽRTVAMA U SREBRENICI? Porodice žrtava ogorčene sramnim planovima dela međunarone zajednice