NEMIRI U KAZAHSTANU SE SMIRUJU: Uhapšeno više od 4.000 ljudi, među njima i stranci, aerodrom u Almatiju zatvoren do 10. januara

Tanjug/Novosti onlajn

08. 01. 2022. u 16:31

AERODROM u Almatiju biće zatvoren do 10. januara, javila je danas televizija Habar-24 pozivajucći se na pres-službu aerodroma.

НЕМИРИ У КАЗАХСТАНУ СЕ СМИРУЈУ: Ухапшено више од 4.000 људи, међу њима и странци, аеродром у Алматију затворен до 10. јануара

FOTO: AP/Tanjug

Aerodrom u Almatiju će ostati zatvoren do 10. januara, izvestila je televizija, preneo je TASS.

Pres služba republičkog Ministarstva industrije i razvoja infrastrukture saopštio je ranije da je više od 160 od 216 domaćih letova u Kazahstanu planiranih za danas otkazano.

Sva kašnjenja i otkazivanje letova dogodila su se zbog zatvaranja aerodroma u Aktau, Taldikorgan, Almatiju i pitanja vezanih za internetsku pripremu za letove.

Predsednik Kazahstana Kasim Žomart Tokajev rekao je na sastanku Saveta bezbednosti u sredu da su terorističke grupe zauzele aerodrom u Almatiju i pet aviona, uključujući i strane avione.

Kasnije je aerodrom oslobođen u specijalnoj operaciji.

Kako je ranije saopštio MUP Kazahstana više od 4,2 hiljada građana privedeno tokom protesta, među privedenima i stranci.

Procenjena šteta od protesta na današnji dan iznosi 202 miliona dolara.

Takođe stigle su i nove ruske mirovne jedinice.

U Kazahstan su stigle jedinice Vazdušno-desantnih snaga Uljanovskih trupa i 45 brigada specijalnih snaga iz sastava mirovnih snaga ODKB.

Avioni sa mirovnjacima sleteli su na aerodrome „Žetigen“ i „Alma Ata“.

Incidenata je bilo u gradu Taraz gde je likvidirano šest terorista, a povređeno sedam policajaca.

Saopšteno je i da je ukradeno sedam vatrogasnih vozila tokom nemira koja su demonstranti koristili kao “ovan”, kako bi napadali administrativne zgrade.

BONUS VIDEO: RATNE IGRE VELIKIH RAZMERA - Hiljadu ruskih, uzbekistanskih i tadžihistanskih vojnika u akciji

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (1)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima