REKORDAN BROJ NOVOZARAŽENIH: U Švedskoj danas još 17.320 slučajeva virusa korona

Tanjug

05. 01. 2022. u 18:28

ŠVEDSKA je postavila dnevni rekord po broju novozaraženih korona virusom sa 17.320 slučajeva, pri čemu dominira lako prenosiv omikron soj virusa, pokazali su podaci zdravstvene agencije te zemlje.

РЕКОРДАН БРОЈ НОВОЗАРАЖЕНИХ: У Шведској данас још 17.320 случајева вируса корона

Foto: EPA

 Broj novih slučajeva je porastao od novembra, a u decembru je Vlada pooštrila mere ograničenja za javna okupljanja i pozvala građane da rade od kuće kako bi pomogli u suzbijanju širenja virusa, prenosi agencija Rojters.

- Imamo brz porast broja slučajeva, ali za sada to ne predstavlja tako veliki uticaj na zdravstveni sistem - rekla je Brita Bjorkholm iz Agencije za javno zdravlje na konferenciji za novinare.

Bjorkholm je dodala da broj pacijenata koji su na intenzivnoj nezi, prvenstveno oni nevakcinisani, kao i smrtni slučajevi su znatno ispod prethodnih nivoa.

Porast broja infekcija prati najgori scenario Agencije, objavljen pre Božića, a Bjorkholmova ističe da se očekuje da će novi slučajevi dostići vrhunac negde sredinom januara.

NAŠI HEROJI: Intervju sa doktorkom iz kovid ambulante

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

MUŠKARAC KOJI SE ZAPALIO U KRITIČNOM STANJU: Novi detalji drame u NJujorku