MEGI TRUP PORUČUJE: Vakcina značajno umanjila broj zaraženih

Tanjug

04. 01. 2022. u 12:57

HOSPITALIZOVANI kovid pacijenti u Velikoj Britaniji uglavnom imaju manje ozbiljne simptome nego ranije, izjavila je danas britanska ministarka za vakcine i javno zdravlje Megi Trup, dodajući da u ovoj fazi nema potrebe za daljim ograničenjima.

МЕГИ ТРУП ПОРУЧУЈЕ: Вакцина значајно умањила број заражених

Foto Tanjug/AP

- U ovom trenutku, ako pogledate ljude koji su hospitalizovani, oni prolaze kroz manje teška stanja nego ranije - izjavila je Trup za "Skaj njuz".

Ona je istakla i da funkcioniše "plan B" koji je britanski premijer Boris Džonson uveo u decembru.

- Broj onih koji se nalaze u bolničkim krevetima je otprilike upola manji u odnosu na period od pre godinu dana, i to samo pokazuje snagu vakcine - dodala je Trup.

Nil Ferguson, epidemiolog sa Imperijal koledža u Londonu, navodi da je omikron soj gotovo sigurno znatno manje ozbiljan, ali i dalje vrši pritisak na zdravstveni sistem.

Britanski premijer Boris Džonson odupreo se uvođenju strogih mera lokdauna u Engleskoj uoči Nove godine, jer je omikron podstakao rekordno povećanje broja slučajeva.

Rastući broj slučajeva doveo je do značajnog poremećaja usled samoizolacije osoblja, dok su operateri vozova otkazali vozove u Londonu, bolnicama nedostaje osoblje, a škole su suočene sa nedostatkom nastavnika.

BONUS VIDEO:

NEREDI U NEMAČKOJ: Sukob policije i pripadnika "Antife"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO VUČIĆ NE POBEDI, SRBIJU ČEKAJU TEŠKI DANI PO SVIM PITANJIMA... Darko Miličić poslao važnu poruku o aktuelnoj političkoj situaciji (VIDEO)