MINISTAR UPOZORIO: Prete paprene kazne za pirotehniku

Tanjug

28. 12. 2021. u 09:47

MINISTAR unutrašnjih poslova Austrije Gerhard Karner upozorio je Austrijance na preterano korišćenje pirotehnike u novogodišnjoj noći.

МИНИСТАР УПОЗОРИО: Прете папрене казне за пиротехнику

Foto: N.Živanović

- Upotreba vatrometa zahteva samoodgovornost i razum - naglasio je Karner.


On je podsetio da je odlazeća godina pre svega osoblje u bolnicama stavilo pred velike izazove, zbog čega treba obazrivo upotrebiti pirotehnička sredstva, kako bi se rasteretilo medicinsko osoblje.

On je ukazao i da zakon o pirotehničkim sredstvima jasno definiše gde i kada je moguće koristiti vatromet i petarde.

- Policija će u novogodišnjoj noći nadzirati poštovanje zakona o pirotehničkim sredstvima - poručio je Karner.

Inače, predviđene su kazne do 3.600 evra za kršenje Zakona.

U Salcburgu, na primer, zabranjeno je koristiti vatromet i petarde i na privatnom posedu i dozvoljen je samo zvanični vatromet koji se ispaljuje sa dvorca u tom gradu.

U pokrajini Forarlberg grad Feldkirh zabranjuje privatne vatromete, gradovi Lustenau, Dornbirn i Bregenc ih dozvoljavaju samo između 23 i 1 sat u novogodišnjoj noći.

Slično je i u pokrajini Koruškoj, gde u Filahu ne može da se koristi pirotehnika, a u Klagenfurtu to je moguće između 23.30 i 0.30 sati.
 

BONUS VIDEO: Tamara Bakić: Manekenka koja je obeležila jednu eru

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

PREMA FROJDU: Pet stvari koje mentalno jake osobe nikada NE rade