ALEKSANDAR NOVAK O OČEKIVANJIMA: "Severni tok 2" je već mogao da radi da nije politizovan

Tanjug

24. 12. 2021. u 11:33

GASOVOD "Severni tok 2" je mogao da bude u funkciji, a cene gasa bi bile niže za evropske kupce, da projekat nije politizovan, izjavio je danas zamenik premijera Rusije Aleksandar Novak u intervjuu za TV kanal "Rosija-24".

АЛЕКСАНДАР НОВАК О ОЧЕКИВАЊИМА: Северни ток 2 је већ могао да ради да није политизован

Foto: Profimedia

 - Kompanije koje su investirale u ovu infrastrukturu bi mogle, između ostalog, da primaju gas za evropske konzumente kroz tu infrastrukturu. Postoji politizacija ovog projekta. Mogao je da proradi odavno, da nema politike i konfrontacije - naveo je Novak, prenosi TASS.

On je kazao da ruska vlada očekuje da će sertifikacioni proces za rad "Severnog toka 2" biti završen do polovine sledeće godine.

 - Poslali smo aplikaciju za dobijanje sertifikata ovog leta. Ispostavilo se da je ovo dugačak proces, iako je mogao biti kraći. Bez obzira na sve, ako pričamo o regulativama koje su usvojene u Evropi, ovo će pre biti dugačak proces. I nadamo se da će, u 2022. do polovine godine, sertifikacioni proces biti okončan - rekao je Novak.

BONUS VIDEO:

Koje teške reči koriste kandidati u američkoj predsedničkoj kampanji

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (1)

NEVIĐEN HAOS: Potukli se Kilijan Mbape i superbogati gazda PSŽ-a?!