BOLJE OTKAŽITE SKUP, NEGO ŽIVOT: SZO apeluje da se donesu teške odluke zbog brzog širenja omikrona

D. D. S.

21. 12. 2021. u 12:49

"Otkazan događaj je bolji od otkazanog života". Suočen sa zaraznijim sojem virusa korona omikronom u već 90 zemalja, ovim apelom je direktor SZO Tedros Gebrejesus poručio liderima da moraju doneti "teške odluke". Neke zemlje su već reagovale uvođenjem ograničenja putovanja.

БОЉЕ ОТКАЖИТЕ СКУП, НЕГО ЖИВОТ: СЗО апелује да се донесу тешке одлуке због брзог ширења омикрона

Foto: Arhiva

Francuska i Nemačka su među državama koje uvode ograničenja putovanja kako bi se uhvatili u koštac sa omikronom, a Holandija je uvela zatvaranje tokom božićnog perioda. Britanski premijer Boris Džonson rekao je da vlada treba da "zadrži mogućnost" da uvede nova pravila u Engleskoj, ali još nije najavio dalja ograničenja.

Proslave Nove godine na londonskom Trafalgar skveru otkazane su "u interesu javne bezbednosti", rekao je gradonačelnik Sadik Kan. Bela kuća je saopštila da ne planira da "zaključa zemlju", ali vodeći epidemiolog u SAD Entoni Fauči je upozorio da bi putovanje za Božić povećalo širenje omikrona čak i među potpuno vakcinisanim građanima.

Amerikancima se savetuje da ne putuju u više od 80 zemalja koje se nalaze na veoma visokoj listi Centra za kontrolu i prevenciju bolesti za koronu, uključujući skoro čitavu Evropu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)