ERDOGAN NIKAD JASNIJI: Nećemo predati ovu zemlju u ruke onih koji svoju domovinu prodaju za dolar

Novosti online

19. 12. 2021. u 23:00

PREDSEDNIK Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je da je Turska u proteklih 19 godina postigla veliki napredak u brojnim oblastima uprkos svim preprekama koje su joj stajale na putu.

ЕРДОГАН НИКАД ЈАСНИЈИ: Нећемо предати ову земљу у руке оних који своју домовину продају за долар

Foto: EPA

- Poslednjih 19 godina Turske su uistinu simbol prelaska u novu fazu u velikoj borbi koja nadilazi istoriju naše Republike - kazao je Erdogan u obraćanju na ceremoniji dodele nagrada za širenje nauke za 2021. godinu, održanoj u Istanbulu u Turskoj u organizaciji Fondacije za širenje nauke.

Uputio je čestitke svim dobitnicima nagrada koji su doprineli širenju znanja i nauke.

- Biću uz vas sve dok sam živ u aktivnostima koje se provode u sklopu misije podizanja generacije koja usvaja, čuva i razvija nacionalne, moralne, verske, duhovne i kulturne vrednosti i voli svoju domovinu i narod - rekao je Erdogan.

Naglasio je takođe da su turske vlasti protekle dve decenije posebnu pažnju posvetile ekonomiji i trgovini.

- Zaista, jedna dimenzija svakog događaja koji smo doživeli u poslednjih godina uvek je bila ekonomija - rekao je turski predsednik, dodajući da su se ipak pred Turskom u proteklom periodu, ali i danas konstantno pojavljivale razne prepreke.

- Ovih dana takođe isti motiv stoji iza prepreka koje se postavljaju pred nas u svakom poduhvatu koji smo preduzeli u poslednjih 19 godina. Ipak, nismo i nećemo predati ovu zemlju u ruke onih koji svoju domovinu prodaju za dolar - istakao je.

Poručio je da je ubeđen da će turska ekonomija nastaviti putem napretka kao i prethodnih godina.

- Turska ekonomija će nastaviti svojim putem u skladu s pravilima slobodne tržišne ekonomije kao i do sada. Ipak, neće nam doći Džordž, Hans i drugi i neće oni povećati devizne rezerve naše Centralne banke. Mi ćemo ih povećati, ne treba da se brinete oko toga - kazao je Erdogan u obraćanju prisutnima.

(TRT)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)