SJAJNE VESTI ZA LUKAŠENKA: U Belorusiju stižu milijarde dolara od Rusije?

Novosti online

19. 12. 2021. u 19:36

EVROAZIJSKI fond za stabilizaciju i razvoj (EFSD) mogao bi da zaključi novi stabilizacijski program sa Belorusijom, koji podrazumeva dodelu kredita od 3,5 milijardi dolara od Rusije.

СЈАЈНЕ ВЕСТИ ЗА ЛУКАШЕНКА: У Белорусију стижу милијарде долара од Русије?

Foto: Tanjug/AP Photo

Predsednik Vlade Republike Nikolaj Snopkov je na sastanku predsednika Aleksandra Lukašenka pričao o rizicima vezanih za državni dug. Prema njegovim rečima, stabilizacijski program će pomoći da se neutrališe efekat zapadnih sankcija protiv beloruske ekonomije.

- Trenutno je u toku zaključivanje novog stabilizacijskog programa sa Evroazijskim fondom za stabilizaciju i razvoj uz dodelu državnog finansijskog zajma od strane Ruske Federacije. Ukupan iznos traženih sredstava je 3,5 milijardi dolara, što će omogućiti refinansiranje duga - objasnio je on.

U kontekstu odbijanja većine međunarodnih finansijskih organizacija da sarađuju sa Minskom i drugim opcijama za privlačenje investicija, zapravo, jedini izvor razvoja su unutrašnji resursi i rezerve, dodao je Snopkov.

Cena ruskog gasa za Belorusiju sledeće godine biće 128,5 dolara za hiljadu kubnih metara. To će pomoći da se pokriju troškovi sankcija u trgovini sa Evropom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove