RUSIJA NE VERUJE NATO PAKTU: Alijansa zla doliva ulje na vatru

Novosti online

15. 12. 2021. u 22:57

PORTPAROL Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova izjavila je da izjavama čelnika NATO-a nije moguće verovati, stoga će se Moskva usredsrediti isključivo na dejstva Alijanse.

РУСИЈА НЕ ВЕРУЈЕ НАТО ПАКТУ: Алијанса зла долива уље на ватру

Foto: Depositphotos

Kako je rekla, Moskva je svoje predloge Severnoatlantskom savezu već uputila.

- Rečima koje dolaze od čelnika zemalja NATO-a nije moguće verovati jer te reči nisu potkrepljeni delima. Mi ćemo se orijentisati isključivo na njihova dejstva. Svoje predloge smo već poslali, očekujemo reakciju i praksi - kazala je Zaharova.

Takođe je kazala i da situacija u Ukrajini izaziva ogromnu zabrinutost Moskve budući da NATO povećava isporuke naoružanja toj bivšoj sovjetskoj republici.

- Samo dolivaju ulje na vatru. Nastavljaju sa isporukama oružja, nastavljaju sa obukama. Oni to ne rade sa ciljem da se održi stabilnost i bezbednost već kako bi dolili ulje na vatru i dodatno zakomplikovali situaciju u zemlji u kojoj već bukti građanski rat - naglasila je.

Precizirala je da je od 2014. godine Amerika isporučila Ukrajini naoružanje u vrednosti od 2,5 milijarde dolara, a samo ove godine realizovano je isporuka u vrednosti od 400 miliona.

Zaharova je podvukla da to „neće stvoriti uslove za sprovođenje Minskih sporazuma“ i mirno rešavanje konflikta, niti će rešiti humanitarne probleme stanovnika Donbasa.

Ona je dodala i da u Ukrajini ima oko 10.000 pripadnika NATO–a, od kojih je 4.000 iz SAD, a 6.000 iz drugih država Alijanse.

(rs.sputniknews.com)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona