TVRDE DA SU ŽRTVOVANI U TORNADU: Radnici "Amazona" i fabrike sveća optužuju rukovodstvo za nemar

D. D. S.

14. 12. 2021. u 14:28

UPRAVE dve firme, fabrike sveća u Kentakiju i "Amazona" u Ilinoisu" u kojima je, mnogo nastradalih od posledica razornog tornada u SAD, našle su se na meti kritika zbog navodnih bezbednosnih propusta i tvrdnji da su žrtvovali zaposlene.

ТВРДЕ ДА СУ ЖРТВОВАНИ У ТОРНАДУ: Радници Амазона и фабрике свећа оптужују руководство за немар

Foto: Tanjug

Dok se u fabrici sveća u Mejfildu još traga za nestalim radnicima, preživeli su optužili šefove da ih nisu pustili da napuste zgradu iako su to od njih tražili. Šest radnika u skladištu "Amazona" poginulo je kada je tornado pogodio zgradu u kojoj su radili, a uprava kompanije je suočena se pitanjima da li je bilo adekvatnog skloništa i da li je uopšte trebalo da bude večernje smene, s obzirom na upozorenja na loše vremenske prilike.

Kompanija "Amazon" je saopštila da su šefovi vrlo brzo reagovali kako bi osigurali da što više zaposlenih dođe do skloništa. Vozač kamiona, Ostin Džej Mekiven (26), poginuo je u toaletu, gde su mnogi radnici rekli da su upućeni pošto su dobili hitna upozorenja na mobilnim telefonima. "Amazon" je saopštio da su posle upozorenja svi zaposleni "obavešteni i upućeni da se presele u određeno i označeno sklonište".

Kako se katastrofalni tornado približavao Mejfildu, zaposleni u fabrici sveća su čuli sirene upozorenja i želeli da napuste zgradu, međutim, kako su četvorica od njih rekla medijima, supervizori fabrike su im zapretili da će, ukoliko izađu sa posla pre vremena, dobiti otkaz. Radnici su dodali da je 15 zaposlenih satima molilo šefove da ih puste kući, kako bi se sklonili od nadolazećeg tornada, ali su njihovi zahtevi bili odbijeni. Plašeći se za bezbednost, pojedinci iz fabrike su ipak napustili posao, bez obzira na pretnje. Fotografije sa mesta nesreće postale su simbol neviđenog razaranja tornada.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!