AMERIČKI ZLOČIN BEZ KAZNE: Niko neće odgovarati za ubistvo 10 civila u Kabulu

Tanjug

13. 12. 2021. u 20:25

NIKO od američkih vojnika koji su učestvovali u napadu dronom u Kabulu, kada je krajem avgusta ubijeno 10 civila, neće se suočiti sa bilo kakvom kaznom, pošto je ministar odbrane SAD Lojd Ostin odobrio preporuke dvojice glavnih komandanata, rekao je danas visoki zvaničnik Pentagona.

АМЕРИЧКИ ЗЛОЧИН БЕЗ КАЗНЕ: Нико неће одговарати за убиство 10 цивила у Кабулу

Foto Tanjug/AP

Pentagon je priznao u septembru da je poslednji američki napad dronom, pre nego što su se američke trupe povukle iz Avganistana 30. avgusta, bila tragična greška u kojoj su stradali civili, među kojima je bilo sedmoro dece, nakon što je prvobitno rečeno da je bilo neophodno da se spreči napad Islamske države na vojsku, preneo je "Njujork tajms".

Istraga sprovedena na visokom nivou o napadu utvrdila je da nije bilo kršenja zakona, ali nije u potpunosti oslobodila one koji su umešani, navodeći da je to "posao komandanta".

Ostin je ostavio da konačnu reč o eventualnom ukoru ili kazni daju dvojica visokih komandanata - generaln Kenet Mekenzi Džunior i general Ričard Klark.

Oba generala su utvrdila da nema osnova za kažnjavanje vojske umešane u ovu "epizodu", izjavio je zvaničnik Pentagona, koji je insistirao na anonimnosti.

BONUS VIDEO:

EKSPLOZIJA U POLICIJSKOJ STANICI: Povređeno 13 policajaca i dva prolaznika

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba