ZELENSKI OPTUŽIO EVROPU: Stvorili ste „kult Rusije“, moćna je jer se plašite

Novosti online

11. 12. 2021. u 08:04

PREDSEDNIK Ukrajine Vladimir Zelenski smatra da Evropa sama stvara kult Rusije svojim priznanjima da je se plaši.

ЗЕЛЕНСКИ ОПТУЖИО ЕВРОПУ: Створили сте „култ Русије“, моћна је јер се плашите

Foto: AP photo/Ukrainian Presidential Press Office

-Tamo čovek ima jednu od najmoćnijih armija na svetu, tako je ispalo. Sami smo krivi za to. To sam otvoreno govorio našim evropskim kolegama: oni svi kažu da je Rusija veoma moćna, veoma jaka. A ko je pravi takvom? Svi vi, kada se plašite. Svi vi pričate o tome u medijima, a onda predsednik Rusije veruje u to da Rusija može da radi šta želi. Sami to radimo, zajedno... Sami stvaramo kult, rekao je ukrajinski lider u intervjuu za televiziju „1+1“.

Kako je dodao, u Evropi ima dovoljno zemalja koje trpe zbog sankcione politike protiv Rusije.

-Još niko nikome nije ukinuo snažne sankcije. Drugo, svi treba da shvate da druge države trpe kroz tu sankcionu politiku i ne misle sve zemlje o Ukrajini ili ljudima. Postoji mnogo prilično ciničnih ljudi koji razmišljaju o svom tržištu, o poslovanju njihovog biznisa, jer poslovni krugovi u njihovoj zemlji vrše pritisak na njih. Zato, nije svima lako, ocenio je Zelenski.

Podsetimo, američki predsednik Džozef Bajden razgovarao je juče sa ukrajinskim predsednikom Vladimirom Zelenskim i tom prilikom izrazio zabrinutost Vašingtona i evropskih država zbog „aktivnosti Rusije“.

rs.sputniknews.com

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna