PALA KRV NA KAVKAZU: Novi sukob Jermenije i Azerbejdžana, situacija se pogoršava

Novosti online

09. 12. 2021. u 07:50

AZERBEJDžANSKI vojnik poginuo je sinoć na granici sa Jermenijom, saopštilo je Ministarstvo odbrane Azerbejdžana.

ПАЛА КРВ НА КАВКАЗУ: Нови сукоб Јерменије и Азербејџана, ситуација се погоршава

Foto: EPA

U saopštenju se navodi da je tokom "još jedne provokacije jeremenskih snaga" tokom noći 8. decembra poginuo vojnik Asif Alijev.

Dodaje se da se incident dogodio u Keljbadžarskom rejonu na granici dve zemlje, prenosi Tass.

Situacija na granici dve zemlje pogoršala se u novembru, a obe strane prijavljuju oružane incidente.

Jermenija je 16. novembra zatražila pomoć od Rusije, nakon što je saopštila da je 15 njenih vojnika poginulo u sukobima na granici.

Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu je istog dana nakon telefonskih razgovora sa kolegama iz Jermenije i Azerbejdžana saopštio da su te dve zemlje preduzele mere za stabilizaciju situacije na granici, ali se od tada dogodilo još nekoliko incidenata.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)