POTVRĐENO PRIJATELJSTVO RUSIJE I INDIJE: Šojgu i Sing potpisali niz sporazuma iz oblasti odbrane (FOTO)

Novosti online

06. 12. 2021. u 08:15

INDIJA je potpisala sa Rusijom niz sporazuma, ugovora i protokola u vezi sa malokalibarskim oružjem i vojnom saradnjom, saopštio je indijski ministar odbrane Radžnat Sing.

ПОТВРЂЕНО ПРИЈАТЕЉСТВО РУСИЈЕ И ИНДИЈЕ: Шојгу и Синг потписали низ споразума из области одбране (ФОТО)

Foto: Profimedia

- Drago mi je što je potpisan niz sporazuma/ugovora/protokola koji se tiču malokalibarskog oružja i vojne saradnje - napisao je Sing na Tviteru nakon sastanka sa ruskim ministrom odbrane Sergejem Šojguom.

Indijski ministar je pregovore nazvao produktivnim.

- Održao sam produktivne, plodotvorne i sadržajne bilateralne razgovore o saradnji u oblasti odbrane sa ministrom odbrane Rusije generalom Sergejem Šojguom u Nju Delhiju danas - napisao je Sing.

On je istakao da Indija ceni svoje posebno i privilegovano strateško partnerstvo sa Rusijom.

Sa svoje strane, ruski ministar Sergej Šojgu izjavio je da saradnja Rusije i Indije svake godine dolazi na novi kvalitativni nivo.

- O velikom stepenu poverenja između naših zemalja svedoči intenzitet i dubina vojno-tehničke saradnje koja svake godine dostiže novi kvalitativni nivo - rekao je Šojgu.

Osim bilateralnog sastanka, šefovi ministarstava odbrane dve zemlje učestvovaće na sastanku "2+2" zajedno sa ministrima spoljnih poslova Rusije i Indije, Sergejem Lavrovom i Subramanjamom Džaišankarom. Ministri će razgovarati o ključnim regionalnim temama, uključujući situaciju u Azijsko-pacifičkom regionu i Centralnoj Aziji, rešavanju pitanja u Avganistanu i Siriji, kao i saradnju na platformi Šangajske organizacije za saradnju i u formatu Rusija-Indija-Kina. Posebna pažnja biće posvećena pitanjima strateške stabilnosti.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna