MOĆNA PUTINOVA ARMIJA POSTAJE JOŠ JAČA: Ruska vojska sledeće godine dobija nove avione sa hipersoničnim oružjem

Novosti online

29. 11. 2021. u 08:31

NOVI avioni sa hipersoničnim naoružanjem biće predati na borbeno dežurstvo vazduhoplovnim vojnim jedinicama Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije sledeće godine, izjavio je u intervjuu za list „Krasna zvezda“ zamenik glavnokomandujućeg Vazdušno-kosmičkih snaga general-pukovnik Andrej Judin.

МОЋНА ПУТИНОВА АРМИЈА ПОСТАЈЕ ЈОШ ЈАЧА: Руска војска следеће године добија нове авионе са хиперсоничним оружјем

Foto: AP Photo/Sergei Grits

- Sledeća godina u vazduhoplovnim vojnim jedinicama Vazdušno-kosmičkih snaga proglašena je za godinu letačke obuke, a za protivvazdušnu, protivraketnu odbranu i kosmičke snage – za godinu borbenog dežurstva. Takođe nam predstoji da stavimo na borbeno dežurstvo i perspektivne modele oružja, vojne i specijalna tehnike, uključujući i hipersonično oružje - precizirao je on.

Judin je dodao da je u okviru državnog odbrambenog naloga u 2022. godini planirana nabavka više od 200 jedinica osnovnog naoružanja, vojne i specijalne tehnike.

Rusija je trenutno jedina zemlja na svetu sa hipersoničnim raketama na dužnosti ili u visokom stepenu borbene gotovosti. Oružane snage Rusije imaju avionske sisteme „Kindžal“ sa hipersoničnom raketom, hipersonična raketa „Cirkon“ je na državnim ispitivanjima, a u službi su i strateške rakete sa hipersoničnim blokom „Avangard“.

(rs.sputniknews.com)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

CIRKULARNI GRADOVI: Prilika za lepšu budućnost