MARŠ POLICIJE: Protiv reforme zakona o bezbednosti u Madridu (FOTO)

Tanjug

27. 11. 2021. u 16:13

HILJADE španskih policajaca marširalo je danas Madridom u znak protesta protiv predložene reforme zakona o bezbednosti za koju kažu da će ih ometati u obavljanju posla.

МАРШ ПОЛИЦИЈЕ: Против реформе закона о безбедности у Мадриду (ФОТО)

Foto: Tanjug/AP

Političari iz tri glavne španske konzervativne stranke pridružili su se policajcima u protestu protiv predloženih izmena Zakona o bezbednosti građana iz 2015. godine, za koji kritičari kažu da krši pravo na protest i ograničava slobodu izražavanja, preneo je Rojters.

Oni koji mu se protive navode da zakon dozvoljava vlastima da novčano kažnjavaju medijske organizacije zbog distribucije neovlašćenih slika policije, striktno ograničava demonstracije i nameće visoke kazne za prekršioce.

Španska levičarska vlada predložila je reforme u sklopu kojih se fotografisanje ili snimanje policije na demonstracijama više ne bi klasifikovalo kao ozbiljan prekršaj.

rema izmenama, policija će, takođe, morati da koristi manje štetne materijale na protestima nakon što je nekoliko ljudi teško povređeno gumenim mecima koje su upotrebljavali policajci.

Dužina pritvora osumnjičenih koji su uhapšeni na protestima biće skraćena sa šest na dva sata, a novčane kazne će biti srazmerne visini zarade počinioca.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)