DETE IZDAHNULO USRED INTERVJUA: Potresna poseta švedskog reportera sirotištu u Jemenu

P.Z.S. /svt.se

26. 11. 2021. u 16:19

KADA je fotograf i fotoreporter Pablo Tores posetio sirotište u gradu Abs u Jemenu, dogodilo se nešto na šta on nije bio spreman.

ДЕТЕ ИЗДАХНУЛО УСРЕД ИНТЕРВЈУА: Потресна посета шведског репортера сиротишту у Јемену

Foto Printskrin SVT.se

Dok je jednu od majki intervjuisao, njeno dete Azhar prestaloje da diše.

- Pregledali su dete i ustanovili da je mali Azhar umro od neuhranjenosti dok smo bili tamo, kaže Tores.

Pablo Tores radi kao slobodni fotograf i fotoreporter (frilenser). Za ovaj posao uposlila ga je holandski javni servis NOS, da ode u Jemen da pokrije humanitarnu krizu koja se dešava u zemlji.

Foto Printskrin SVT.se

Na licu mesta, Tores je sreo više žrtava. Jedna od njih bila je Samar, desetogodišnja devojčica od sedam kilograma, prenosi švedski svt.se.

- Porodica je veoma siromašna. Nemaju resurse i ne mogu da dobiju negu ili da odu u bolnicu. Nemaju novca, kaže Tores.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!