RIJAD IGRA NA SVE ILI NIŠTA: Saudijci bombardovali iranske snage i borce Hezbolaha! (VIDEO)

Novosti online

19. 11. 2021. u 15:52

KOALICIJA predvođena Saudijskom Arabijom je objavila da je gađala ključne pozicije Huta i njihovih pristalica u različitim delovima Jemena.

РИЈАД ИГРА НА СВЕ ИЛИ НИШТА: Саудијци бомбардовали иранске снаге и борце Хезболаха! (ВИДЕО)

Foto: EPA

- Sproveli smo operaciju velikih razmera protiv legitimnih vojnih ciljeva kao odgovor na pretnju koju predstavljaju balističke rakete i bespilotne letelice Huta - navodi se u saopštenju koalicije koje prenosi Saudijska novinska agencija.

Vazdušni udari koalicije zahvatili su centralnu provinciju Damar, severne provincije Džavf i Sada, kao i glavni grad Sanu. Mete vazdušnih napada uključivale su radionice za rakete i bespilotne letelice, skladišta oružja i komunikacione sisteme Huta, kao i navodne "tajne objekte" iranske Islamske revolucionarne garde (IRGC) i libanskog Hezbolaha.

Operacija je bila odgovor na napad dronom koji je gađao međunarodni aerodrom Abha u južnoj saudijskoj provinciji Asir u ranim satima 18. novembra. Koalicija je tvrdila da je napad osujećen. Oboren je dron samoubica, koji su Huti navodno lansirali iz Jemena. Agencija Huta Al-Masirah TV nije prijavila nikakve žrtve tokom vazdušnih napada koalicije predvođene Saudijskom Arabijom na Sanu i druga područja.

Operacija koalicije predvođene Saudijskom Arabijom bila je još jedan pokušaj da se odvrate i zastraše Huti. Grupa će verovatno uskoro uzvratiti udarac.

(SrbijaDanas)

BONUS VIDEO: "FT1P" daje odgovor, kako da osnujete preduzeće?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024