EKSPERT O MAKEDONSKOM AUTOBUSU KOJI SE ZAPALIO: Čude ga dve stvari vezane za nesreću, posebno skrenuo pažnju na ulogu policije

Novosti online

23. 11. 2021. u 10:17

BUGARSKI saobraćajni ekspert i predsednik Sindikata vozača za auto-moto obuku Jonko Ivanov prokomentarisao je tragediju na magistrali Struma, gde je u autobusu koji se zapalio stradalo najmanje 46 osoba.

ЕКСПЕРТ О МАКЕДОНСКОМ АУТОБУСУ КОЈИ СЕ ЗАПАЛИО: Чуде га две ствари везане за несрећу, посебно скренуо пажњу на улогу полиције

Foto: Profimedia/Printscreen/Bulgaria on air

On je objasnio da na putu na kom se desila nesreća ima mnogo skretanja sa spustovima i usponima, te da je maksimalna brzina 120 kilometara na čas.

- Na ovim strmim padinama kočnica vozila je zategnuta, to je odgovornost vozača. Niske zaštitne ograde ne bi trebalo da postoje na tako rizičnim deonicama puta - rekao je on za Bulgaria On Er.

- Dužnost je onih koji održavaju put da postave dodatne znakove za smanjenje brzine. U slučaju slabe kiše put postaje klizav i gume nemaju dobro prianjanje. U slučaju neodgovarajuće brzine i nespretnosti vozača vozilom se ne može upravljati - rekao je Ivanov.

Ivanov je istakao da je došlo do udarca u zaštitnu ogradu desno od autobusa i skoro frontalnog udara u razdelnicu. Prema njegovim rečima, iznenađujuće je da od 2 sata ujutru do 8 časova i dalje nemamo sliku situacije, i čudi ga to što nema svedoka nesreće.

- Stanje na putu, vozilo ili vozač – jedan od ova tri faktora ili njihova kombinacija je dovela do tragedije. U autobusu bi trebalo da budu dva vozača. Da li su imali vremena da se odmore? U Bugarsku su ušli u 22 časa i dugo putovali - rekao je on.

On objašnjava da je zaštitna ograda nova, i da je uspela da zaustavi autobus.

Ivanov je posebno skrenuo pažnju na policiju, i rekao da bi bolje bilo da stoje na takvim mestima gde postoji potencijalna opasnost, umesto da se, kako kaže, "kriju po žbunju".

Prema njegovim rečima, istraga neće dugo trajati, jer su pogođene dve zemlje. Ivanov kaže da je potrebno da se formira komisija Skoplja i Sofije.

BONUS VIDEO: ZAPALIO SE AUTOMOBIL U POKRETU - Incident na Zvezdari, u Ulici Milana Rakića

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SRUŠIO SE RUSKI STRATEŠKI BOMBARDER: Pao nakon borbenog zadatka u Ukrajini, oglasilo se i ministarstvo