TRAMP PONOVO POD LUPOM TUŽIOCA: Vrednost luksuzne imovine na Menhetnu smanjio 30 puta

P. Z. S. Sputnjik internacional

22. 11. 2021. u 18:19

KOMPANIJA bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa je pod nadzorom zbog navodnog smanjenja vrednosti nekoliko svojih nekretnina u godinama koje su prethodile 2016. godini, uključujući i zgradu od 70 spratova na Menhetnu, objavio je Vašington post u ponedeljak pozivajući se na gradske izvore i zvaničnike upoznete sa predmetom.

ТРАМП ПОНОВО ПОД ЛУПОМ ТУЖИОЦА:  Вредност луксузне имовине на Менхетну смањио 30 пута

Foto: Instagram/EPA/ilustracija


Zgrada na Menhetnu se nalazi na Volstritu 40, a Trampova organizacija je 2012. godine navela njenu vrednost na 527 miliona dolara. Kasnije u toku godine, kompanija je obavestila zvaničnike poreza na imovinu da cela zgrada vredi samo 16,7 miliona dolara, što je jedna tridesetina, navodi se u izveštaju.

Državni tužilac Njujorka Leticija Džejms razmatra podnošenje tužbe, dok su tužioci Okružnog tužioca Menhetna već sazvali veliku porotu koja bi mogla da glasa o podnošenju krivične prijave, dodaje se u izveštaju.

Među ostalim imanjima pod lupom su Trampov golf klub u Kaliforniji, za koji je tvrdio da vredi 900.000 dolara i istovremeno 25 miliona dolara u različitim situacijama, kao i njegovo imanje u predgrađu Njujorka koje je takođe procenjeno između 56 i 291 milion dolara. prema izveštaju.

U julu, Trampova Organizacija i njen glavni finansijski direktor Alen Vajselberg optuženi su na sudu u Njujorku za poreske zločine počenjene u rasponu od 15 godina, uključujući šemu prevare, zaveru, veliku krađu i falsifikovanje poslovnih zapisa.

I Tramp Organizacija i Vajselberg izjasnili su se da nisu krivi po optužbama. Bivši predsednik Donald Tramp optužbe je opisao kao politički motivisane.

BONUS VIDEO: "FT1P" daje odgovor, kako da osnujete preduzeće?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZELENSKI MOŽE DA ODAHNE: Borelj ima novi plan za Ukrajinu