PUTIN HOĆE DA BUDE DOBROVOLJAC: Ruski predsednik javio se da se na njemu testira nazalna vakcina protiv korone

Branko VLAHOVIĆ, dopisnik “Večernjih novosti” - MOSKVA

21. 11. 2021. u 19:19

PREDSEDNIK Rusije Vladimir Putin kazao je da želi da bude među dobrovoljcima na ispitivanju nazalne vakcine protiv korone.

ПУТИН ХОЋЕ ДА БУДЕ ДОБРОВОЉАЦ: Руски председник јавио се да се на њему тестира назална вакцина против короне

Foto: Kremlin.ru

To je potvrdio zamenik direkora Centra “N. Gamaleja” Denis Logunov, koji se u nedelju sreo sa Putinom.

Nazalna vakcina “Sputinik” će se uskoro pojaviti u upotrebi i u Centru “N. Gamaleja” tvrde da ima minimum neželjenih efekata. Taj vid “Sputnika” će davati kao dopunsko pojačanje imuniteta.

Direktor Centra “N. Gamaleja” Aleksandar Ginzburg nedavno je saopštio da će klinička ispitivanja nazalne vakcine “Sputnik”, koja se ubrizgava u nos, početi krajem ove i početkom sledeće godine. Profesor Ginzburg kategorički tvrdi da takva vakcina ima minimum neželjenih efekata.

Ministar zdravlja Rusije Mihail Muraško izjavio je da i Naučno istraživački centar “A. Smordinceva” tajkođe priprema još jednu nazalnu vakcinu koja će se davati u vidu spreja. Ta vakcina će biti u upotrebi na proleće. Takođe, Centar “Vektor” u Novosibirsku pravi vakcinu koja će biti u vidu kapi za nos.

Pošto je prošlo šest meseci od Putinove vakcinacije on se revakcinisao “Sputnikom-lajt”. Ta vakcina će uskoro masovno početi da se koristi kod revakcinacije u Rusiji. Putin je kazao da se dobro oseća posle revakcinacije.

Zamenik direktora centra “N. Gamaleja” rekao je da efikasnost vakcine protiv korone “Sputnik”, počinje da pada posle šest do osam meseci i da se zato moraju građani revakcinisati.

BONUS VIDEO: "FT1P" daje odgovor, kako da osnujete preduzeće?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

MUŠKARAC KOJI SE ZAPALIO U KRITIČNOM STANJU: Novi detalji drame u NJujorku