TUŽILA LEKARE ŠTO JE NISU LEČILI IVERMEKTINOM: Antivakserka preminula od korone posle 12 nedelja u bolnici

Novosti onlajn

18. 11. 2021. u 11:27

JEDNA učiteljica sa Floride koja je hospitalizovana zbog kovida umrla je nakon što je njen suprug bezuspešno tužio lekare i terao ih da je leče lekom protiv parazita ivermektinom.

ТУЖИЛА ЛЕКАРЕ ШТО ЈЕ НИСУ ЛЕЧИЛИ ИВЕРМЕКТИНОМ: Антиваксерка преминула од короне после 12 недеља у болници

Ilustracija - Foto AP

Tamara Drok (47) je umrla u petak, 12 nedelja nakon što je primljena u medicinski centar Palm Bič Gardens.

Njen suprug Rajan Drok tužio je bolnicu u oktobru u pokušaju da natera lekare da joj daju ivermektin, lek koji se koristi za lečenje stanja izazvanih parazitskim crvima.

Američka uprava za hranu i lekove nije odobrila lek za lečenje bolesti kovid-19, rekavši da se nije pokazao efikasnim u pretkliničkim ispitivanjima.

Okružni sudija okruga Palm Bič Džejms Nat odbacio je Drokovu tužbu prošlog meseca, navodeći da bi dopuštanje sudijama da poništavaju odluke lekara moglo da bude opasan presedan.

Pozvao je Drokove i bolnicu da sami pokušaju da postignu dogovor.

Navodno je jedan lekar pristao da pacijentkinji da ivermektin, ali je advokat porodice rekao da je doza premala.

Nastavnici u osnovnoj školi Egret Lejk pogoršalo se stanje i ona je stavljena na respirator u septembru, nakon što je bila u bolnici više od mesec dana, navodi VPTV.

Medicinski centar Palm Bič Gardens rekao je da je iscrpeo sve druge medicinske tretmane, navodi VPTV. Nije poznato koje je druge tretmane Drok primila pre nego što je umrla.

Ona nije bila vakcinisana, piše Blic.

Njen suprug se takođe razboleo od korone, ali i oporavio.

Jedan lekar u toj zdravstvenoj ustanovi je navodno odobrio upotrebu leka za Tamaru i u jednoj obližnjoj apoteci je dat recept za lek.

- Ne tražimo od suda da primora bolnicu da joj da nebezbednu dozu za konje - rekao je tada Hakstebl, misleći na injekcioni oblik leka koji se koristi za lečenje crva kod konja i druge stoke.

Doktor je pristao da primeni ivermektin u dozi za koju je porodični advokat rekao da je premala, prenele su novine, ali je advokat rekao da se više radi o pravu ljudi da sami biraju šta će biti sa njihovim telom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)