SVI VAKCINISANI - RASTE BROJ OBOLELIH: Gibraltar uvodi restriktivne mere zbog novog širenja kovida

D. D. S.

17. 11. 2021. u 12:10

Gibraltar, mala britanska prekomorska teritorija koja deli kopnenu granicu sa Španijom, beleži u proseku 56 slučajeva kovid-19 dnevno tokom poslednjih sedam dana, u odnosu na manje od 10 dnevno u septembru uprkos tome što je celokupna populacija Gibraltara koja ispunjava uslove vakcinisana. Porast slučajeva dolazi uprkos tome što Gibraltar ima najveću stopu vakcinacije na svetu. Više od 118 odsto stanovništva Gibraltara je u potpunosti vakcinisano, što uključuje Špance koji svakodnevno prelaze granicu na posao ili posećuju teritoriju.

СВИ ВАКЦИНИСАНИ - РАСТЕ БРОЈ ОБОЛЕЛИХ: Гибралтар уводи рестриктивне мере због новог ширења ковида

Foto: Depositphotos

Usred porasta slučajeva kovid-19, Gibraltar je otkazao zvanične božićne događaje i "snažno" obeshrabrio ljude da organizuju privatna okupljanja četiri nedelje. C Vlada Gibraltara je nedavno objavila da su "zvanične božićne žurke, zvanični prijemi i slična okupljanja" otkazani i savetovala javnosti da izbegava društvene događaje i zabave u naredne četiri nedelje. Gibraltar trenutno daje pomoćne doze starijima od 40 godina, zdravstvenim radnicima i drugim "ranjivim grupama" i vakciniše decu uzrasta između pet i 12 godina. I u Singapuru, gde je vakcinisano 94 odsto populacije koja ispunjava uslove, slučajevi i smrtni slučajevi su porasli na rekordno visok nivo krajem oktobra, ali od tada su se blago smanjili. U Irskoj, gde je oko 92 odsto odrasle populacije u potpunosti vakcinisano, slučajevi kovid-19 i smrtni slučajevi su se otprilike udvostručili od avgusta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SZO UPOZORAVA SVET: Opasan virus se razvija...