UKRAJINA PORUČUJE: Udvostručićemo broj graničara na granici sa Belorusijom

Tanjug

10. 11. 2021. u 18:13

UKRAJINA će udvostručiti broj graničara na granici sa Belorusijom kako bi sprečila svaki pokušaj migranata da ilegalno uđu u zemlju, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Denis Monastirski.

УКРАЈИНА ПОРУЧУЈЕ: Удвостручићемо број граничара на граници са Белорусијом

Foto: Instagram

Izbeglice koje su zarobljene na teritoriji Belorusije više puta su tokom protekle noći pokušavale da se nasilno probiju u Poljsku, saopštila je danas poljska vlada i najavlila da je pojačala graničnu kontrolu, prebnosi Rojters.

Ukrajina, koja nije članica EU, ima granicu sa Belorusijom koja se proteže na 1.084 kilometra, a Monastirski je potvrdio da će pripadnici rezervnog sastava nacionalne garde i policije biti uključeni u kontrolu granice.

- Mobilne grupe graničara kretaće se duž granične linije granice kako bi otkrivale ilegalne prelaske granice - rekao je on na televizijskom brifingu nakon sastanka ukrajinskog saveta za bezbednost i odbranu kojim je predsedavao predsednik Volodimir Zelenski.

Poljska i druge zemlje članice EU optužuju Belorusiju da je ohrabrila izbeglice sa Bliskog istoka, iz Avganistana i iz Afrike da ilegalno prelaze granicu sa EU, a u znak osvete za sankcije koje su uvedene Minsku zbog kršenja ljudskih prava.

EU razmatra uvođenje novih sankcija kako bi kaznila Minsk za, kako je formulisano u Briselu, veštački izazvanu krizu, a što Belorusija poriče.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

TRAMP ISPRED SUDA NA MENHETNU: Nije mi dozvoljeno da govorim