PLATIĆE VISOKU CENU: Kijev i Vašington se spremaju da pošalju „jasan signal“ Moskvi

Novosti onlajn

09. 11. 2021. u 10:55

KIJEV i Vašington će ove nedelje poslati Moskvi „jasan signal“ da Ukrajina ima saveznike koji će naterati ruske vlasti da plate visoku cenu u slučaju „širenja agresije“, izjavio je ukrajinski ministar spoljnih poslova Dmitrij Kuleba.

ПЛАТИЋЕ ВИСОКУ ЦЕНУ: Кијев и Вашингтон се спремају да пошаљу „јасан сигнал“ Москви

­Donbasom odjekuje pucnjava

- Rusija nastavlja da provocira i da se ponaša agresivno prema Ukrajini. U takvim uslovima je izuzetno važan jasan signal koji ćemo ove nedelje poslati Moskvi – Ukrajina i Sjedinjene Američke Države su ujedinjene u suprotstavljanju agresivnim dejstvima Rusije - rekao je Kuleba za televiziju „Ukrajina“.

Prema navodima šefa ukrajinske diplomatije, Kijev ima moćne saveznike i partnere koji su spremni da nateraju Kremlj da plati visoku cenu ukoliko dođe do širenja „ruske agresije“.

Ranije je ministar naveo da će Ukrajina i SAD održati 10. novembra sastanak komisije strateškog partnerstva u Vašingtonu, tokom kojeg će biti potpisan novi dokument o strateškom partnerstvu.

Zapadni političari insistiraju na postojanju „ruske pretnje“. Predsednik Rusije Vladimir Putin ranije je izjavio da Rusija ne namerava nikoga da napada. Prema rečima ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova, NATO je svestan da Moskva ne planira nikog da napada, već jednostavno koristi izgovor za raspoređivanje još trupa u blizini ruskih granica. Moskva je više puta izrazila zabrinutost zbog povećavanja snaga Alijanse u Evropi.

BONUS VIDEO:

DRAMA U VAŠINGTONU: Evakuisan Kapitol zbog jezive pretnje

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)