NOVI SUKOBI U NAGORNO-KARABAHU: Ubijen civil, troje ranjeno

Tanjug

08. 11. 2021. u 20:16

JEDAN civil je ubijen, a troje je ranjeno u blizini grada Šuša u regionu Nagorno-Karabah nakon granatiranja koje su izvele azerbejdžanske trupe, objavila je danas jermenska novinska agencija Armenpres.

НОВИ СУКОБИ У НАГОРНО-КАРАБАХУ: Убијен цивил, троје рањено

Foto: Printscreen/Tvitter/Sputnik Armeniя

-Nacionalna bezbednosna služba Artsaha (jermenski naziv za Nagorno-Narabah) dobila je izveštaj da su oko 15.00 po lokalnom vremenu građevinci koji su radili na vodovodnoj cevi u blizini grada Šuša bili pod paljbom granata sa azerbejdžanske strane. Kao rezultat, jedna osoba je ubijena, a tri su ranjene, navodi se u izveštaju, prenosi agencija TASS.

Obnovljeni sukobi između Azerbejdžana i Jermenije počeli su 27. septembra, kada je došlo do intenzivnih sukoba na teritoriji oko koje se spore dve zemlje.

Najviši politički predstavnici Rusije, Azerbejdžana i Jermenije, Vladimir Putin, Ilham Alijev i Nikol Pašinjan su 9. novembra prošle godine potpisali zajedničku izjavu o prekidu vatre u Nagorno-Karabahu.

Prema dokumentu, azerbejdžanska i jermenska strana su se zaustavili na položajima koje su držali, a ruski mirovnjaci su raspoređeni duž linije razdvajanja u Nagorno Karabahu i duž koridora Lačin, koji povezuzje Jermeniju sa enklavom radi vršenja kontrole prekida oružanih sukoba, podseća TASS.

Osim toga, nekoliko okruga je došlo pod kontrolu Bakua.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu