POKUŠAJ UBISTVA PREMIJERA IRAKA: Ispaljeni projektili na rezidenciju u Bagdadu

Novosti onlajn

07. 11. 2021. u 08:41

U NAPADU dronom napunjenim eksplozivom na rezidenciju iračkog premijera u takozvanoj Zelenoj zoni u Bagdadu u noći između subote i nedelje premijernije povređen, saopšteno je iz njegovog kabineta.

ПОКУШАЈ УБИСТВА ПРЕМИЈЕРА ИРАКА: Испаљени пројектили на резиденцију у Багдаду

Foto: Tanjug/AP

rački premijer Mustafa al Kazimi nije povređen u "pokušaju ubistva bespilotnom letelicom napunjenom eksplozivom" u noći izemđu subote i nedelje, saopštila je njegova kancelarija.

Na meti napada bila je premijerova rezidencija u Zelenoj zoni u Bagdadu, gde su vladine zgrade i strane ambasade.

-Bespilotnom letelicom sa eksplozivom gađana je rezidencija Mustafe al Kazimija koji nije povređen, navode njegove službe u saopštenju.

Dva bezbednosna izvora ranije su potvrdila za AFP da je premijerova rezidencija pogođena "raketom" dok su pristalice proiranskih grupa mirno protestovale na ulazu u Zelenu zonu protiv rezultata prevremenih parlamentarnih izbora održanih 10. oktobra.

Irački premijer Mustafa al Kadimi nije povređen u noćašnjem napadu projektilom na njegovu rezidenciju u Bagdadu, saopštila je danas iračka vojska.

Kako je saopštilo ministarstvo, oborena su dva od tri uključena drona. Jedan od dronova udario je u premijerovu kuću u jako utvrđenoj zelenoj zoni Bagdada, u kojoj se nalaze strane ambasade i vladine kancelarije. Na sreću, ostao je nepovređen.

Kadimijeva rezidencija nalazi se u dobro utvrđenoj Zelenoj zoni u Bagdadu. Drugi detalji o napadu za sada nisu navedeni.

Za sada niko nije preuzeo odgovornost za napad

(Jutarnji)

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUK

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)