KRIM PORUČUJE AMERICI: Ne stvarajte tenzije u Crnom moru ili očekujte „uzajamnu posetu“

Novosti onlajn

06. 11. 2021. u 09:08

POSLANIK ruske Državne dume i predstavnik Krima Mihail Šeremet pozvao je vlasti u SAD da ne stvaraju tenzije u Crnom moru prisustvom svojih brodova jer u suprotnom mogu da očekuju „uzajamnu posetu“.

КРИМ ПОРУЧУЈЕ АМЕРИЦИ: Не стварајте тензије у Црном мору или очекујте „узајамну посету“

Foto: EPA

- Pozivamo Ameriku da ne donosi ishitrene odluke stvaranjem tenzija i mešanjem u suverena pitanja drugih država. To će samo doneti haos u Ukrajini. Na žalost moram da konstatujem da SAD nastavljaju da se ponašaju kao agresor. Sa Rusijom to neće proći. Neka budu spremni na sveobuhvatan odgovor - kazao je on.

Šeremet je podsetio da je ruska vojska i mornarica opremljena savremenim naoružanjem i tehnikom koja nema pandane u svetu.

- Nikome ne savetujemo da zvecka oružjem u blizini naših granica. Rusija će učiniti sve što je neophodno da se takve namere saseku u korenu. Ne treba gajiti iluzije, provokacije neće ostati nekažnjene. Ako izaberu da pojačaju svoje prisustvo u Crnom moru, dobiće istovetni odgovor - naglasio je.

Prethodno su dva američka kongresmena, republikanci Majk Rodžers i Majk Tarner, pozvali američkog predsednika Džoa Bajdena da pojača prisustvo američke mornarice u Crnom moru kako bi se pružila zaštita Ukrajini“.

(Sputnjik)

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

 

BONUS VIDEO:

RUSI NA TVITERU POSTAVILI VIDEO IZ SRBIJE: "Čuvar reda" u Kraljevu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?