ZBOG ZAVERE PROTIV DRŽAVNE BEZBEDNOSTI? Izdat nalog za hapšenje bivšeg predsednika Tunisa

Tanjug

05. 11. 2021. u 00:11

TUNIS je izdao međunarodni nalog za hapšenje bivšeg predsednika Monsefa Marzukija, mesec dana nakon što je on pozvao Francusku da prekine podršku sadašnjoj administraciji, prenosi Rojters pozivajući se na državnu novinsku agenciju TAP.

ЗБОГ ЗАВЕРЕ ПРОТИВ ДРЖАВНЕ БЕЗБЕДНОСТИ? Издат налог за хапшење бившег председника Туниса

Foto: EPA

U izveštaju se ne pominje optužba sa kojom se Marzuki suočava, ali je sadašnji predsednik Kais Said prošlog meseca naredio istragu o, kako je rekao, navodima da je Marzuki skovao zaveru protiv državne bezbednosti.

TAP je izvestio da je nalog za hapšenje izdao istražni sudija zadužen za Marzukijev slučaj, pozivajući se na kancelariju za komunikacije Prvostepenog suda u Tunisu.

Marzuki, koji je bio predsednik od 2011. do 2014. i pojavljivao se na skupovima organizovanim protiv Saida u Parizu, nije zasada javno komentarisao ove izveštaje.

Predsednik Tunisa Said se suočava sa sve većim kritikama u inostranstvu otkako je preuzeo izvršnu vlast u julu, a zatim suspendovao većinu ustavnih odredbi da bi preuzeo skoro potpunu vlast, što su njegovi kritičari nazvali državnim udarom.

Said je imenovao novu vladu u oktobru i obećao ''nacionalni dijalog", a predsednica vlade Nažla Buden položila je zakletvu 11 nedelja pošto je predsednik raspustio prethodnu vladu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!