IZRAELCI PRIKAZALI NOVO ORUŽJE! "Nebeska rosa" je najčudniji PVO sistem - pogledajte kako izgleda (VIDEO)

Novosti online

04. 11. 2021. u 20:54

IZRAEL se priprema da lansira ogroman balon sa savremenim raketama i sistemom za detekciju letelica kako bi poboljšao protivvazduhoplovnu odbranu.

ИЗРАЕЛЦИ ПРИКАЗАЛИ НОВО ОРУЖЈЕ! Небеска роса је најчуднији ПВО систем - погледајте како изгледа (ВИДЕО)

Foto: Profimedia/Depositphotos

Izraelsko ministarstvo odbrane objavilo je snimak novog PVO sistema na kome se vidi ogroman balon u trenutku naduvavanja.

Tačne karakteristike letelice, koja je nazvana "Nebeska rosa", nisu objavljene, ali je opisana kao jedna od najvećih te vrste. Njeni radari prepoznavaće rakete i dronove u letu.

Sistem su zajedno razvili Izrael i SAD i uspešno je testiran u proteklih nekoliko meseci, a izraelsko ministarstvo navodi da će uskoro biti u upotrebi na severu te zemlje.

"Nebeska rosa" će se koristiti u sadejstvu sa drugi PVO sistemima tako što će ih dopunjavati senzorima koji se nalaze na velikoj visini.

- To će omogućiti značajne tehnološke i operativne prednosti za rano i precizno prepoznavanje opasnosti - rekao je Boaz Levi, direktor Izraelske vazduhoplovne industrije.

Ministar odbrane Beni Ganc kazao je da se radi o „još jednom tehnološkom proboju koji će ojačati odbranu izraelskog neba i izraelskih građana“.

- Novi sistem učvršćuje odbrambeni zid koji je Izrael izgradio usled bliskih i daljih vazdušnih pretnji naših neprijatelja - rekao je Ganc.

(Sputnjik)

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO: DOSIJE - Rat Jermenije i Azerbejdžana - vizuelna rekonstrukcija događaja

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!