DNK I FOTOGRAFIJE ODALI MONSTRUMA: Električar iz Velike Britanije priznao ubistva dve devojke, a otkriće o sudbini 80 leševa sve je zgrozilo

Novosti online

04. 11. 2021. u 19:34

ELEKTRIČAR koji je radio u bolnici u Velikoj Britaniji danas je priznao krivicu za ubistvo dve devojke pre trideset godina, kao i za jezive seksualne perverzije nad 80 leševa u bolničkoj mrtvačnici.

ДНК И ФОТОГРАФИЈЕ ОДАЛИ МОНСТРУМА: Електричар из Велике Британије признао убиства две девојке, а откриће о судбини 80 лешева све је згрозило

Foto: AP

Dejvid Fuler (67) danas je pred sudom priznao da je 1987. godine ubio Vendi Nel i Kerolin Pirs što je policiji omogućilo da sudu predoči njegovu istoriju devijantnog ponašanja, uključujući DNK, snimke i fotografije Fulera kako "seksualno penetrira ženske leševe", prenose britanski mediji. Detektivi su pronašli i njegov dnevnik u kome je detaljno opisao starost svakog leša koji je oskrnavio i način na koji je to uradio.

Policija veruje da je tokom svoje 30-godišnje "karijere" Fuler imao seks sa stotinama leševa od kojih je najmlađa preminula osoba imala devet a najstarija 100 godina.

Fuler je ranije rekao da je ubio Pirsovu i Nelovu ali nije želeo da prizna ubistva, pozivajući se na mentalnu bolest. Uhapšen je u decembru 2020. u svom porodičnom domu nakon što je policija pronašla njegov DNK na odeći Nelove i Pirsove i uporedila ih sa podacima iz svoje baze u kojoj je imala i DNK jednog njegovog rođaka. Obe devojke, koje su bile u ranim dvadesetim u vreme ubistva, pronađene su prebijene i ugušene. Policija je utvrdila da se Fuler vratio Nelovoj i posle smrti. Za Pirsovu nisu bili sigurni jer je njeno telo pronađeno posle tri nedelje.

Kako su DNK analize bile u povoju u vreme ubistava, policija je tek 2019. uspela forenzički da poveže ubicu sa Pirsovom zahvaljujući DNK ostacima sa njenih hulahopki koje su posle uporedili sa svojom bazom podataka.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

(Kurir.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna