ORBAN OPLEO PO EVROPSKOJ UNIJI: Ideološki pritisak je bez presedana - jači nego ikad!

Tanjug

26. 10. 2021. u 19:42

IDEOLOŠKI pritisak u okviru Evropske unije je bez presedana, rekao je danas mađarski premijer Viktor Orban posle sastanka sa predsednicom francuskog desničarskog Nacionalnog saveza Marin le Pen.

ОРБАН ОПЛЕО ПО ЕВРОПСКОЈ УНИЈИ: Идеолошки притисак је без преседана - јачи него икад!

Viktor Orban / Foto AP

Evropska komisija pretvorila se iz čuvara ugovora u ideološki centar, a Poljska i Mađarska svakodnevno u EU doživljavaju "modernizovanu formu" doktrine Brežnjeva, rekao je Orban na konferenciji za novinare.

- Sa žalošću konstatujemo da je ideološki pritisak u EU postao jači nego ikad - rekao je on i dodao da se migracije i zagovaranje otvorenog društva promovišu do neviđenog stepena, prenosi MTI.

Po Brežnjevljevoj doktrini, ako neka članica Sovjetskog bloka odstupi od centralne ideologije, druge države članice imale su pravo da intervenišu u njenoj unutrašnjoj politici, objasnio je Orban.

Naravno, dodao je, postupak zbog vladavine prava je mnogo manje brutalan od intervencije sovjetskih tenkova, ali je i dalje intervencija, rekao je on. A to je ono što Poljska i Mađarska svakodnevno doživljavaju, naglasio je Orban.

On je rekao da je neophodno obnoviti evropsku desnicu i da stranka Fides ima interes da se formira nova grupacija takvih stranaka.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO:

PO PRVI PUT: Ruski mirovnjaci uvežbavaju taktiku "driftovanja" minobacača u Nagorno-Karabahu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024