KORAK BLIŽE NATO-u: Ukrajina prvi put pozvana na sednicu koja je isključivo za članice Alijanse

Novosti onlajn

25. 10. 2021. u 22:04

UKRAJINA je prvi put pozvana da učestvuje na Konferenciji nacionalnih direktora naoružanja NATO-a kojom će predsedavati generalni sekretar Alijanse Jens Stoltenberg.

КОРАК БЛИЖЕ НАТО-у: Украјина први пут позвана на седницу која је искључиво за чланице Алијансе

Foto AP

U Briselu se 26. oktobra održava sednica visokog savetodavnog Komiteta Severnoatlantskog saveta za naoružanje – Konferencija nacionalnih direktora naoružanja. Prvi put za više od pola veka postojanja Komiteta pozvan je predstavnik Ukrajine da učestvuje u pitanjima koja su do sada bila isključivo u nadležnosti država-članica NATO-a, saopštio je zamenik ministra odbrane Ukrajine Aleksandar Nosov koji će predstavljati Kijev na Konferenciji, pišu ukrajinski mediji.

Prema rečima Nosova, Ukrajina je i ranije bila pozivana na sednice Konferencije, ali se sada prvi put radi o pitanjima koja se tiču isključivo nadležnosti članica NATO-a: inovacije u vojno-tehničkoj sferi, transformacije u saradnji sa naukom i vojnom industrijom i postizanje optimalnog balansa između vojnih potreba i budžetskih mogućnosti.

Nosov je skrenuo pažnju na to da će se Konferencija nacionalnih direktora naoružanja Alijanse održati odmah nakon što je prošle nedelje utvrđen novi plan odbrane saveza tokom sukoba i kriza sa ciljem planiranja hitnog formiranja snaga Alijanse u potrebno vreme i na potrebnom mestu.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO:

Svetionik Vojvodine jači od NATO bombi

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (2)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!