UDAR IZ MOSKVE! Rusija spremila 16 protokola protiv Gugla

Tanjug

25. 10. 2021. u 20:14

RUSKA radiodifuzna agencija spremila je 16 protokola za američki Gugl, jer nije uklonio informacije koje su zabranjene u Rusiji od počekta 2021. godine, izjavio je danas zamenik direktora ruskog nadzornog tela za medije Vadim Subotin.

УДАР ИЗ МОСКВЕ! Русија спремила 16 протокола против Гугла

Foto: Depositphotos

- Od početka godine sastavljeno je 16 protokola o upravnim prekršajima za Gugl. Ovo je velika cifra. Planiramo da pripremimo protokol o kazni na osnovu prometa ove nedelje. Reč je o sistematskom kršenju ruskih zakona - kazao je Subotin za TAS S.

Kazna može biti od pet do deset odsto Guglovih godišnjih prihoda, navodi ruska agencija.

Gugl je spreman da kazni i Fejsbuk i Tviter jer nisu sklonili zabranjen sadržaj, saopštio je neimenovani zvaničnik polovinom septembra.

Kompanija Gugl platila je Rusiji više od 455.000 dolara na ime kazni izrečenih zbog toga što nije brisao sadržaje koje Moskva smatra nezakonitim, saopštili su američki tehnološki gigant i ruski regulator nakon današnjih razgovora.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VESTI - Ko je trovao najvećeg Putinovog protivnika?

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024