VRLO JE MOGUĆE AKO LONDON REŠI DA NAM ZABIBERI: Moskva ocenila mogućnost isporuke britanskih raketa Kijevu

Novosti onlajn

25. 10. 2021. u 15:27

RUSIJA ozbiljno shvata najave mogućih isporuka britanskih raketa Kijevu, moraju da postoje crvene linije, izjavio je šef ruske delegacije na pregovorima u Beču za pitanja vojne bezbednosti i kontrole naoružanja Konstantin Gavrilov.

ВРЛО ЈЕ МОГУЋЕ АКО ЛОНДОН РЕШИ ДА НАМ ЗАБИБЕРИ: Москва оценила могућност испоруке британских ракета Кијеву

Foto: Piksabej

- To je sasvim moguće. Čitamo te informacije. U konkretnim uslovima, kada bi našoj zemlji hteli da zabibere, posebno Englezi, ta mogućnost se ne sme isključiti. Ali moraju da postoje crvene linije - rekao je Gavrilov.

On je za televiziju „Rusija 24“ istakao da bi u svetlu pogoršanja odnosa Moskve i Londona to trebalo ozbiljno shvatiti i kontrolisati situaciju.

Ranije je britanski list „Tajms“, pozivajući se na ukrajinski izvor, saopštio da London razgovara sa Kijevom o prodaji naoružanja. Reč je o raketama „Brimston“ koje je proizveo konzorcijum MDBA za brodove i avione. List navodi da ova visokotehnološka samonavođena raketa može da gađa veliki broj ciljeva odjednom. Kako su izjavili u Ministarstvu odbrane Velike Britanije, reč je o sporazumu koji je još u junu sklopljen između Kijeva i Londona.

Ukrajinski političari i eksperti često istupaju sa izjavama o „agresivnom“ ponašanju Rusije. Pritom, Moskva je nekoliko puta izjavljivala da takve namere ne postoje u odnosu na druge zemlje. Kako je izjavio zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Andrej Rudenko, isporuke zapadnog naoružanja Ukrajini neće doprineti rešavanju konflikta, već će podstaći Kijev na provokacije u Donbasu.

(Sputnjik)

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO:

PEĆINA GDE SU TURCI SPALILI ŽENE I DECU: Kađenica je spomenik žrtvama stravičnog zločina

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)