U VELIKOJ BRITANIJI PROBLEMI SA NABAVKOM MNOGIH PROIZVODA: U rafove stavljaju kartonske slike voća i povrća

Novosti online

24. 10. 2021. u 12:33

SUPERMARKETI u Velikoj Britaniji koriste kartonske slike voća, povrća i drugih namirnica kako bi popunili praznine na policama zbog problema sa nabavkom.

У ВЕЛИКОЈ БРИТАНИЈИ ПРОБЛЕМИ СА НАБАВКОМ МНОГИХ ПРОИЗВОДА: У рафове стављају картонске слике воћа и поврћа

Foto N. Skenderija

Počeli su da koriste slike šargarepe, narandže i grožđa, što je izazvalo ismevanje na društvenim mrežama. Sve se to događa i zbog nedostatka radnika, što dovodi do niske dostupnosti nekih artikala u supermarketima.

Supermarketi i proizvođači smanjili su i asortiman različitih vrsta testenine, kafe i čajeva koje prodaju kako bi olakšali promet robe. Neki glomazni i ne baš isplativi artikli, poput flaširanih gaziranih pića i vode, takođe su gurnuti na listi prioriteta isporuke zbog nedostatka vozača, što znači da bi na policama moglo biti većih praznina nego inače.

Porast internet kupovine u međuvremenu je doveo do toga da mnogi supermarketi više nisu skladištili neprehrambene artikle poput televizora, CD ili kuvala za vodu, što su nekad radili, ostavljajući prazan prostor koji mnogi nisu uspeli da napune alternativnim proizvodima.

Kartonski izrezi skupih predmeta kao što su deterdženti, proteinski praškovi i alkoholna pića poput džina takođe se ponekad koriste za sprečavanje krađe u prodavnicama. Slike artikala stavljaju se na police kako bi se označila dostupnost, a kupci dobili stvarni proizvod na blagajni.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO - NEREDI U NEMAČKOJ: Sukob policije i pripadnika "Antife"

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)