POGINULA CELA SMENA RADNIKA: U požaru u fabrici eksploziva u Rusiji 16 mrtvih

Branko Vlahović - stalni dopisnik iz Moskve

22. 10. 2021. u 19:50

U pogonu za utilizaciju municije i proizvodnju industrijskog eksploziva "Razrjad" u selu Lesnoje, na oko 60 kilometara od ruskog grada Rjazanja, u petak ujutro je u požaru poginulo 16 radnika, dok je jedan sa 80 odsto opekotina i u teškom stanju smešten u bolnicu.

ПОГИНУЛА ЦЕЛА СМЕНА РАДНИКА: У пожару у фабрици експлозива  у Русији 16 мртвих

Foto Printskrin

Požar je buknuo u 8.22 po lokalnom vremenu. Prema prvim informacijama, do nesreće je moglo da dođe zbog propusta u tehnološkom procesu. U pogonu u kom je izbio požar radilo je 17 ljudi. Preživeo je samo jedan, a poginulo je 15 muškaraca i jedna žena - kazao je direktor kompanije Sergej Nistratkin. - Kako je došlo do požara još se ne zna.

Zgrada pogona je potpuno srušena, pa se na početku govorilo o sedam poginulih i deset povređenih, ali su kasnije predstavnici Ministarstva za vanredne situacije saopštili da je broj poginulih znatno veći.

Radnici druge smene u razgovoru sa novinarom "Moskovskog komsomolca" kazali su da se u fabrici nisu poštovala pravila bezbednosti i eksplozivne naprave su pravljene ručno.

Zgrada u kojoj se dogodila nesreća od 2008. godine pripada kompaniji "Razrjad" i nalazi se na teritoriji zavoda "Elastik". U pogonu koji je potpuno uništen se pravio industrijski eksploziv.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati