OSUMNJIČENI ZA KRAĐU BEŽE I MOSKVE: SAD povlači svoje diplomate iz Rusije

Tanjug

09. 10. 2021. u 22:58

ZAPOSLENI u američkoj ambasadi u Moskvi, osumnjičeni za krađu ranca, odlučili su se za napuštanje ruske teritorije, potvrdila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

ОСУМЊИЧЕНИ ЗА КРАЂУ БЕЖЕ И МОСКВЕ: САД повлачи своје дипломате из Русије

Foto: Depositphotos

Kako je danas objasnila Zaharova za Jutjub kanal "Solovjev lajv”, rusko Ministarstvo spoljnih poslova poslalo je notu ambasadi SAD u kojoj je predložilo da se osumnjičenim diplomatskim službenicima oduzme imunitet i dozvoli da učestvuju u sudskom procesu, ili da odmah napuste Rusiju.

- Kako sam razumela, oni su izabrali drugu opciju, naglasila je ruska zvaničnica, prenosi TASS.

Ona je rekla i da ukradeni ranac nije vraćen njegovom zakonitom vlasniku i da je očigledno nešto u njemu privuklo njihovo interesovanje.

Prema rečima portparola moskovske policije Vladimira Vasenina, muškarac je policiji prijavio da mu je ranac sa ličnim stvarima ukraden iz kafića u centru Moskve.

Štetu je procenio na 209 dolara, a tri zaposlena američke ambasade, koji rade na administrativnim i tehničkim poslovima su identifikovani kao osumnjičeni, a svi oni su, kako se navodi, pripadnici američkih marinaca starosti od 21 do 26 godina.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024