KOVID U FRANCUSKOJ: Đaci bez maski u školama

FRANCUSKE vlasti su sapoštile da nošenje maski nije obavezno u prvih pet razreda osnovnih škola u još 21 departmanu u zemlji.

КОВИД У ФРАНЦУСКОЈ: Ђаци без маски у школама

Foto: D. Pozderović

Time se broj oblasti na koje se ova mera odnosi popeo na 68, dok je u još 33 obaveza i dalje na snazi. Maske najmlađi učenici ne moraju da nose svugde gde je broj inficiranih od korona virusa manji od 50 na sto hiljada stanovnika.

Prosek u celoj zemlji je niži od 50, ali ima regiona gde je viši, kao, na primer, u Parizu, gde iznosi 67.

Istovremeno, utvrđena je i cena za testiranje, imajući u vidu da će se testovi na kovid, koji su do sada bili besplatni, od 15. oktobra naplaćivati za određene kategorije stanovništva. Tako će PCR testovi koštati 44 evra, a brzi antigenski 22. Besplatni će biti i dalje za sve vakcinisane, za maloletne građane i one koji dobiju uput od lekara.

Cilj vlasti je da na ovaj način primora što više ljudi da se vakcinišu, s obzirom na to da su neki od njih koristili pogodnosti besplatnih testova da bi dobili obavezne sanitarne propusnice za restorane, tržne centre, bioskope i muzeje, a da nisu cepljeni.

Do sada je u zemlji prvu dozu vakcine primilo 50,7 miliona ljudi, a drugu 48,9, od ukupno 58 miliona građana starijih od 12 godina.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO - Srpska fabrika vakcina

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!