AMERIKA SPREMILA OSVETU RUSIMA: Evo kako će vratiti Moskvi za "Severni tok 2" i Krim

Novosti onlajn

07. 10. 2021. u 09:47

SJEDINjENE Američke Države moraju da pojačaju svoj uticaj u Sredozemnom moru, smatraju politički analitičari portala „Hil“.

АМЕРИКА СПРЕМИЛА ОСВЕТУ РУСИМА: Ево како ће вратити Москви за Северни ток 2 и Крим

Foto: Depositphotos

Kako tvrde, na ovaj način Vašington može da odgovori na političke i ekonomske pobede Moskve.

- Bila bi greška dozvoliti slabljenje američkog uticaja u regionu, s obzirom na to da se Rusija pretvorila u rastuću pretnju - objasnili su eksperti.

Ponovno ujedinjenje sa Krimom vratilo je Kremlju status najstrašnije sile u Crnom moru, navode autori članka.

Oni su, takođe, istakli i značaj gasovoda „Severni tok 2“. Prema američkim ekspertima, zavisnost velikog dela Evrope od ruskog gasa potencijalno slabi Alijansu.

Kako bi se osvetio Moskvi za uspeh na međunarodnoj areni i potvrdio svoj uticaj u regionu, Vašington mora da formira konzistentnu i dugoročnu strategiju, ističu autori teksta. Oni su Americi predložili da poveća finansiranje zapadnog i južnog fronta NATO-a. Moguće je da će vremenom celokupno Sredozemno more biti pod jedinstvenom vojnom komandom.

U članku se navodi da bi najambiciozniji deo plana trebalo da bude dugoročno formiranje saveza „kako bi se postigla politička saglasnost, podstakla trgovina, razmenjivali resursi i podržale vrednosti kojih se Zapad pridržava od Vašingtona do Ankare“.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Bonus video:

 

DRAMA U VAŠINGTONU: Evakuisan Kapitol zbog jezive pretnje

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu