SNAŽNA EKSPLOZIJA U KABULU: Talibani razmenjivali vatru sa teroristima Islamske države

Novosti online

03. 10. 2021. u 14:26

SNAŽNA eksplozija odjeknula je upravo u Kabulu na ulazu u Ejda džamije, preneli su lokalni mediji a prema prvim izveštajima ima više stradalih.

СНАЖНА ЕКСПЛОЗИЈА У КАБУЛУ: Талибани размењивали ватру са терористима Исламске државе

Foto: Tanjug AP

Vest o napadu je potvrdio i portparol talibana Zabidula Mudžahid na svom Tviter nalogu, takođe ne precizirajući broj žrtava:

Prema nekim izveštajima sa mesta napada, pored eksplozije čula se i pucnjava.

U džamiji je inače, kako prenosi AP, u toku bila komemorativna moilitva za majku portparola talibana Zabidule Mudžahida.

Za napad još nijedna grupa nije preuzela odgovornost.

Lokalni mediji preneli su da je razmena vatre najverovatnije bila između talibana i terorista Islamske države, a Al Džazira prenosi da su tri muškarca uhapšena u vezi sa eksplozijom.

Kurir

Zapratite Nportal na Fejsbuku.

BONUS VIDEO: UZNEMIRUJUĆ VIDEO: Talibani snimili kako likvidiraju šefa policije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!