IZGORELO 200 KUĆA: Ogroman požar na ostrvu Guanaja

Tanjug

02. 10. 2021. u 22:49

VELIKI požar uništio je ili oštetio više od 200 kuća i drugih objekata danas na ostrvu Guanaja, u blizini obale Hondurasa, primoravši stotine stanovnika na evakuaciju sa ove turističke destinacije.

ИЗГОРЕЛО 200 КУЋА: Огроман пожар на острву Гуанаја

Depositphotos

Četiri osobe su povređene u požaru, koji je potpuno uništio 90 kuća i oštetio još 120, uključujući i neke poslovne objekte, potvrdile su vlasti Hondurasa.

- Možemo da potvrdimo da nemamo ljudskih gubitaka, samo ogromnu materijalnu štetu - saopštio je Mak Gonzales, direktor Agencije za vanredne situacije Hondurasa (SINAGER), prenosi Rojters.

Dramatični video snimci koji su objavljeni na društvenim medijima pokazuju nizove primorskih kuća zahvaćenih plamenom i drvene kuće koje se ruše na Guanaji, karipskom ostrvu udaljenom oko 70 kilometara od severne obale Hondurasa.

Kako se navodi, požar je izbio pre zore, a stanovnici su se trudili da ga sami stave pod kontrolu jer ostrvo nema vatrogasnu službu.

Guanaja je najistočnije od tri Zalivska ostrva, dugo oko 18 i široko šest kilometara i okruženo koralnim grebenom, što je čini atraktivnom za ronioce.

Zapratite Nportal na Fejsbuku

Bonus video:

Požar na Belim vodama

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)