LUKAŠENKO O SITUACIJI NA GRANICI: Belorusija i Rusija će odgovoriti na raspoređivanje NATO snaga u Ukrajini

Novosti onlajn

27. 09. 2021. u 11:39

BELORUSIJA i Rusija zabrinute su zbog situacije na granici sa Ukrajinom, izjavio je beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko.

ЛУКАШЕНКО О СИТУАЦИЈИ НА ГРАНИЦИ: Белорусија и Русија ће одговорити на распоређивање НАТО снага у Украјини

Foto: Arhiva Novosti

- Posebna pažnja je na ukrajinskom sektoru (granice) – šta ćemo tamo da radimo. Vidite, oni tamo u Ukrajinu dovlače trupe NATO-a. Pod maskom centara za obuku oni faktički stvaraju baze. Sjedinjene Američke Države prave baze u Ukrajini. Jasno je da na ovo moramo reagovati - istakao je Lukašenko, prenosi pres-služba predsednika.

Prema njegovim rečima, o ovoj temi se više puta razgovaralo na sastancima sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom.

- Predsednik Rusije i ja smo održavali i održavamo konsultacije po ovom pitanju i složili smo se da tu treba preduzimati neke mere. U suprotnom ćemo sutra na samoj granici Belorusije i Rusije imati situaciju koja je za nas neprihvatljiva. Sve do raspoređivanje raketa odgovarajućeg dometa. Nismo se za to pretplatili i to ne možemo da dozvolimo - istakao je šef Belorusije.

Bonus video:

TAKO SE TO RADI NA MINUS 20: Vladimir Putin na bogojavljenskom kupanju

 

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (1)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)