NAJNOVIJI PODUHVAT RUSKE FILMSKE INDUSTRIJE: Uskoro počinje snimanje u svemiru

J.S.Ž.

17. 09. 2021. u 16:28

RUSKA posada koju čine dvojica kosmonauta i dvoje filmskih profesionalaca početkom sledećeg meseca trebalo bi da poleti prema Međunarodnoj svemirskoj stanici (ISS) radi snimanja prvog filma u svemiru.

НАЈНОВИЈИ ПОДУХВАТ РУСКЕ ФИЛМСКЕ ИНДУСТРИЈЕ: Ускоро почиње снимање у свемиру

Foto: Printscreen

Četvorka bi u svemir trebalo da bude lansirana 5. oktobra letilicom Sojuz MS-19 koja će stići do ISS. Lansiranje će uslediti samo tri nedelje posle slanja raketnog broda Spejs Iks sa prvom potpuno civilnom američkom posadom u trodnevnu privatnu misiju prema Zemljinoj orbiti.

- U ovom filmu se radnja vrti oko jedne obične osobe, doktorke koja nije imala nikakve veze sa istraživanjem svemira niti je o tome ikad razmišljala, ali ponuđeno joj je da otputuje na ISS. S obzirom na to da je lekarka moraće da operiše kosmonauta, previše bolesnog da se vrati na Zemlju i spasiće mu život - otkrio je novinarima reditelj i glumac Klim Šipenko (37) uoči odlaska posade na kosmodrom Bajkonur u Kazahstanu.     

U filmu će biti prikazani i profesionalni kosmonauti koji će biti sastavni deo posade.

- Ja neću glumiti u filmu, ali moraću da se potrudim da shvatim na koji se način film snima na jednom tako neobičnom mestu - u svemiru - rekao je zapovednik Anton Škaplerov.

Radni naziv drame je "Izazov". Ruska svemirska agencija Roskosmos objavila je da želi svemir da približi širem sloju ljudi.

Glavna glumica u filmu Julija Presild novinarima je otkrila da je morala da nauči kako će biti i šminker i kostimograf.

- To neće biti isto kao što bi bilo na Zemlji, ali daćemo sve od sebe. Spremni smo. Za strah je malo prekasno jer smo već daleko odmakli - rekla je ona.

Reditelj Šipenko, visok 1,90 centimetara dodaje da mu visina nije išla u prilog u sklopu obuke unutar letilice i da mu predstojeće putovanje neće biti preterano ugodno.  

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba