ZA VREME KARANTINA NEMA PLATE ZA NEVAKCINISANE: Vlada pokrajine u Nemačkoj donela važnu odluku

Tanjug

12. 09. 2021. u 13:15

U NEMAČKOJ pokrajini Baden Virtenberg od srede stupa na snagu mera da nevakcinisani, ako obole od kovida i moraju u karantin, za to vreme neće primati platu.

ЗА ВРЕМЕ КАРАНТИНА НЕМА ПЛАТЕ ЗА НЕВАКЦИНИСАНЕ: Влада покрајине у Немачкој донела важну одлуку

Foto: AP

Takvu meru, koja će teško pogoditi nevakcinisane, od 15. septembra stupa na snagu, žele da preuzmu i druge nemačke pokrajine - Severna Rajna Vestfalija, Hesen, Donja Zaksonija i Meklenburg-Prednja Pomeranija.

Ministar zdravlja Bavarske Klaus Holeček rekao je da oni koji se nisu vakcinisali, a ne postoje zdravstveni razlozi za neprimanje cepiva, prema njemu, nemaju pravo na platu tokom karantina.

- Ne može biti da društvo za njih plaća - poručio je on čime najavljuje i da bi ta pokrajina mogla da se priključi usvajanju ove mere.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (1)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo